• Enjoy the true game of golf!
Frakt från 49kr. Skickas inom 3-5 dagar

Vem är Hickoryjohan


Jag heter johan Arnerfors och är bosatt i byn Lundsbrunn på Skaraborgska slätten strax utanför Skara.

Golf och finsnickeri har varit mina stora intressen i livet. Började spela golf på tidigt 80-tal och fastnade direkt. Blev ganska snabbt spelare på diverse juniortourer.

Efter att spelat golf med bladklubbor och att golfen blev mer och mer moderniserad till dagens mer eller mindre "Slå så långt du kan", började jag att tappa intresset att spela tävlingsgolf. Då av en händelse år 2010 var jag som vanligt på rangen för att träna när vår klubbchef och pro tränade hickorygolf. Jag fick prova att slå några slag med en konstig klubba som hette mashie! 5 slag senare var jag såld!

Började forska hur man kunde få tag på klubbor och några veckor senare landade första setet köpt via Skottland i mitt hus. Samma dag stod jag på rangen och slog och fick bittert uppleva hur dåligt orenoverade klubbor höll. Redan efter 5 slag gick första skaftet av! Då började mitt intresse för finsnickeri ta plats. Jag helt utan kunskap började fundera på hur jag skulle kunna fixa till klubborna till speldugligt skick. Jag fick i ordning dessa klubbor till speldugligt skick. Det var inget höjdar set! Hade 3 klubbor som gick exakt lika långt och liknade nästan flugfiskespö. Bagen tappade botten efter 3 hål =) . Inhandlade sedan 20-tal klubbor som renoverades och fick fram 2 helt underbara set varav det ena finns fortfarande kvar som ett utlåningsset. Det andra sålde jag. Därefter vara jag såld både på spel med hickories och renovering av klubbor.

Nu 12 år senare efter ha renoverat över 1000 klubbor, har tappat räkningen efter passerat gränsen, har jag samlat på mig gedigen kunskap och ett rejält lager klubbortill försäljning. 

Jag har varit med och stöttat flera Hickorysällskap i deras vagga ex Värmlands Hickory Sällskap, Varberg, Degerfors och Gran Canarias Hickory Sällskap på Real golf de Las Palmas . Jag är gärna med och hjälper till och startar upp sällskap på olika klubbar i sverige. 

Jag har spelat golf med enbart hickoryklubbor de senaste 8 åren och håller fortfarande singelhandikap.